Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 3 common:people_all_forms

Творча лабораторія учителів суспільно–гуманітарних дисциплін

Date: 27 січня 2022 о 12:15
109 views

24 січня 2022 року на базі НВК «Межиріцька ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» відбулося засідання творчої лабораторії учителів суспільно–гуманітарних дисциплін «Використання хмарних освітніх технологій як засіб стимулювання самоосвіти, самовдосконалення учнів та вчителів».

Сучасний учитель повинен майстерно володіти різноманітними інформаційними технологіями, вміти зацікавити, креативно подати навчальний матеріал, спонукати учня до чогось нового й корисного, творчого й пізнавального.

Із цього приводу, 24 січня 2022 року на базі НВК «Межиріцька ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» відбулося засідання творчої лабораторії учителів суспільно–гуманітарних дисциплін «Використання хмарних освітніх технологій як засіб стимулювання самоосвіти, самовдосконалення учнів та вчителів».

Основне завдання засідання:

- розкрити актуальні аспекти використання хмарних технологій та їх вплив на модернізацію освіти;

- продемонструвати можливості використання Інтернет – технологій у навчально-виховному процесі сучасної школи з метою виховання інноваційної особистості, здатної до швидкої адаптації у нових життєвих умовах.

Упровадження хмарних технологій в освітньому процесі – це використання не тільки нових технічних засобів, а й інноваційних форм і методів навчання, за яких учень активно, із цікавістю і захопленням працює на уроці, бачить плоди власної праці й може їх оцінити.

Так, учитель Садовська К.В. проінформувала присутніх про використання хмарних технологій на уроках української мови та літератури у 10-11 класах, провела майстер-клас зі створення інтерактивних плакатів на Linoit , які спонукають дітей до пошуковості (буктрейлер, тексти, фото, відео, звукові файли, графіка, посилання тощо), зазначила, що плакат за своєю суттю — це засіб надання інформації, тобто основна його функція — демонстрація матеріалу. Використання інтерактивних плакатів у навчальному процесі сприяє тому, що учні краще сприймають матеріал, підвищується інтерес до предмета, підвищується ефективність їх самостійної роботи та впливає на якість формування практичних умінь і навичок.

Учитель Сорочинська Н.В. показала можливості використання під час уроку сервісу WordArt, а саме: створення хмаринок слів. Вона ознайомила присутніх із тим, що хмара – це деякий центр, сервер або їх мережа, де зберігаються дані та програми, що з’єднуються з користувачами через Інтернет. Учитель англійської мови Усик Г.О. зауважила, що загальною перевагою для всіх користувачів хмарних технологій є те, що отримати доступ до «хмари» можна не лише з ПК чи ноутбука, але також з нетбука, смартфона, планшета, тому що головною вимогою для доступу є наявність Інтернету, а для роботи програмного забезпечення «хмари» використовуються потужності віддаленого серверу; споживачі використовують програми без їх установки. Слід зазначити, що доступ до хмари можуть мати одночасно тисячі людей, що мають права доступу. Кожен учитель спробував створити свої хмаринки слів на запропоновану тему.

Гоменюк О.М. учитель історії, продемонструвала можливості використання QR-кодів на уроках історії. До виконання різних завдань були залучені учні та вчителі. Усі учасники проявляли зацікавленість, були активними. Такий вид роботи дозволяє, як показано на практиці, у короткий термін оцінити учнів, перевірити їх готовність до роботи, ефективно розподіляти час.

Учителі, які ділилися своїм досвідом щодо використання хмарних технологій наголосили на тому, що використання Інтернету є невід’ємною частиною навчального процесу.

Підвела підсумки семінару вчитель Сорочинська Н.В. У нарадчій частині проаналізувала результати Міжнародного конкурсу знавців української мови імені П. Яцика, результати Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка, а також результати ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

Comments:
Only authorized users can leave comments.